HKB helpt ondernemers ambities te realiseren en zorgt ervoor dat ondernemers met meer plezier, rust en succes kunnen ondernemen. Ondernemers zijn bevlogen, vakkundig en hebben talenten waarin ze uitblinken. Daarom zijn de ambities en het persoonlijke verhaal van de ondernemer mijn vertrekpunt.

Met grondige analyses kijk ik naar kansen en bedreigingen binnen een bedrijf. Met de ambities van een ondernemer als doel en de huidige status van het bedrijf als startpunt, maak ik een concreet stappenplan. Ik geef niet alleen advies, maar begeleid met persoonlijke ondersteuning ook ondernemers om veranderingen daadwerkelijk door te voeren, zodat de waarde van het bedrijf verbetert.

Een voorbeeld is een bedrijf dat groeistuipen heeft. Dit kun je vergelijken met het organiseren van een dinertje voor vrienden. Komen er vier mensen, dan rijd je langs de supermarkt en haal je eten. Op het moment dat er twintig mensen komen eten, dan krijg je hele andere vraagstukken. De woonkamer is bijvoorbeeld te klein. Daarnaast kun je niet alles tegelijk warm maken in de oven en is er niet genoeg serviesgoed. Kortom: dit vraagt om een andere aanpak.

Ook de snelheid van veranderingen om ons heen heeft invloed op jouw bedrijfsvoering. Denk aan mogelijkheden in automatisering, artificial intelligence, nieuwe markten en producten. Aan de andere kant zijn er ook uitdagingen in nieuwe wetgeving, vergrijzing, de juiste medewerkers en het milieu. Hoe ga hiermee om? Welke stappen dien je de komende jaren te nemen?

Iedere ondernemer komt uitdagingen tegen. HKB biedt praktische ondersteuning aan ondernemers die vooruit willen, ook als het even niet lekker loopt.

Mariëlle Koenen

CONTACTGEGEVENS

ONDERNEMER

Mariëlle Koenen

E-MAILADRES

m.koenen@hkb-advies.nl

TELEFOONNUMMER

06 - 51 82 57 42