Over StartUp Meierijstad


StartUp Meierijstad: de ideale oplossing voor startende ondernemers. Een toffe werkplek plus begeleiding door en ondersteuning van professionals. Een praktische plek waar je ook gebruik kunt maken van vergaderruimtes en spreekkamers. En met een waardevol netwerk. Dé plek voor elke startende ondernemer die wil doorgroeien. 

Herkenbaar? 

De start van je eigen bedrijf! Het plan is gemaakt en je gaat vol energie aan de slag; je bent ondernemer! En de start is goed, opdrachten komen binnen en je krijgt het steeds drukker. Maar je loopt ook tegen vragen aan. Want jouw vak ken je wel. Maar dat ondernemen is nieuw. Wat is bijvoorbeeld slim met je boekhouding? Hoe ga je om met een klant die niet betaalt? Hoe bouw je een netwerk op? En eigenlijk heb je vergaderruimte nodig....

 

De 10 zekerheden van StartUp MEIERIJSTAD

Aansluiten bij StartUp Meierijstad is voor jou als startende ondernemer de ideale oplossing. Voor €175 per maand (incl. ‘de nuts’) heb je een representatieve werkplek plus een flink pakket aan begeleiding door en ondersteuning van professionals. Zekerheden, die je in andere (werk)situaties of bijvoorbeeld thuis niet vindt, zijn:

  • Als start-up-ondernemer groei je harder dan thuiswerkers.
  • Je werkt in een uitgebreide en inspirerende werkomgeving.
  • Je hebt een professionele werkplek tegen de laagste tarieven in de markt.
  • Het is de gezelligste ondernemerscommunity van Meierijstad.
  • Er zijn aanjagers aanwezig die jou helpen en wegwijs maken.
  • Je hebt toegang tot een groot ondernemersnetwerk. 
  • Er is wifi en goede koffie.
  • Je hebt toegang tot overlegruimtes en vergaderruimtes.
  • Iedere week zijn er adviseurs/experts aanwezig om jouw vragen te beantwoorden.
  • Je wordt omgeven door interessante collega-ondernemers.

Bij StartUp Meierijstad is het tof om te werken. Het is hip & happening, maar dat niet alleen! Ook inhoudelijk is StartUp Meierijstad een robuust en bewezen concept. Niet voor niets staan partners uit het bedrijfsleven en (semi)overheid in de rij. Zij delen hun kennis en kunde met de start-up-community door middel van groepspresentaties, spreekuren en een-op-een-sessies. Alle disciplines die raakvlakken hebben met het ondernemen worden door die partners gedekt. 

Partners 

Er zijn diverse bedrijven, instellingen en (semi)overheden die aangehaakt zijn als partner bij StartUp Meierijstad. Gemeente Meierijstad, Rabobank, Platform Ondernemend Meierijstad (POM) en meer. Lees meer over wie, waarom en hoe!

De locatie

StartUp Meierijstad zit aan Rembrandtlaan 70 in Veghel en beschikt daar over een etage met alle denkbare faciliteiten. StartUp Meierijstad wordt geleid door een aanjager, die voor de deelnemers het eerste aanspreekpunt is bij vragen of problemen. Het lijntje tussen aanjager en deelnemers is ultrakort. De aanjager zit bovenop het doen en laten van de starters. Om op die manier snel te kunnen reageren. Op het juiste moment, op de juiste plaats, de juiste hulp bieden! Overigens zonder op de stoel van de ondernemers te gaan zitten.

 

Initiatieven

Dagelijks contact en samen overleggen om elkaar te versterken. Initiatieven die de functionaliteit van StartUp Meierijstad stimuleren. BAM! Focus op groei is zo’n initiatief. Vijf groepen van vier startende ondernemers, onder begeleiding van de aanjager, gaan elkaar versterken. Ze vertellen elkaar waar ze mee bezig zijn, hoe ze problemen aanpakken en hoe hun agenda voor de komende dagen eruitziet. Door openheid van zaken te geven en daar tijdens de BAM!-bijeenkomsten naar te vragen, houden ze elkaar scherp op koers. De BAM!-gesprekken dragen zeker bij aan de groei van hun onderneming. Daarnaast zijn de gesprekken vaak gezellig en dit leidt niet zelden tot zakelijke en zelfs persoonlijke vriendschappen.

 

Investeringen

StartUp Meierijstad is omarmd door de gemeente Meierijstad, Rabobank en POM. Zij zijn inhoudelijk partner én investeerder voor StartUp Meierijstad. Tot en met 2023 zijn er voldoende middelen beschikbaar. Het geld wordt besteed via een uitvoeringsprogramma waar StartUp Meierijstad deel van uitmaakt. “Een van de concrete uitwerkingen van het uitvoeringsprogramma is het realiseren van een start-up-hub: een fysieke plek voor startende ondernemers met acceleratieprogramma’s en activiteiten die het ondernemerschap versterken. Daarnaast wordt er gewerkt aan het verbeteren van financiële instrumenten, talentversterking en coaching, ondersteuning op het gebied van marketing, bedrijfsadministratie en IT. En uiteraard richten we ons ook op een duidelijke profilering en branding van de start-up-hub Meierijstad”, aldus het gemeentebestuur van Meierijstad.